Hoe krijg ik wifi op zolder?


Het wifi signaal van een router reikt meestal niet tot op de tweede verdieping van je huis. Dat komt doordat de zolder vaak het verst verwijderd is van de plek waar je internetsignaal binnenkomt. Ook isolatiemateriaal tussen de verdiepingen, aluminium ondervloeren of dikke muren zorgen voor dit signaalverlies. Er zijn 3 manieren om tóch een sterk draadloos signaal op zolder te krijgen. Op deze pagina leg ik je uit hoe je zorgt voor een sterk wifi signaal op zolder. Zo blijf je ook tijdens het studeren, strijken of hobbyen online.

DOOR UHRO, 15 AUGUSTUS 2017

Via een access point

Wifi op zolder accesspoint
Een access point sluit je via een netwerkkabel aan op je router. Omdat je het internetsignaal via een kabel verstuurt, heb je geen last van obstakels. De snelheid blijft dus maximaal en je signaal is stabiel. Door een access point aan te sluiten op zo'n kabel, creëer je een sterk wifi netwerk op zolder. Het enige nadeel is dat je dan wel een netwerkkabel naar je zolder moet trekken, als die nog niet aanwezig is.

Coolblue's keuze voor access points

Via het stroomnet

Wifi op zolder powerline
Wil je geen netwerkkabel naar je zolder trekken? Een powerline adapter verstuurt het internetsignaal via het stroomnet van je huis naar de zolder. Zo is het internetsignaal ook snel en stabiel. Je sluit één powerline adapter aan bij je router en steekt de tweede op zolder in het stopcontact. Zo creëer je daar een extra wifi netwerk met een sterk signaal zonder kabels te trekken. Valt het stopcontact op zolder onder een andere stroomgroep? Kies dan een adapter met automatische fasekoppeling.

Coolblue's keuze voor powerline adapters
Uitbreidingen voor powerline adapters

Eén groot netwerk met Multiroom wifi

Wifi op zolder multiroom
Wil je één wifi netwerk aanleggen in je huis, waarmee je kunt blijven streamen als je van de slaapkamer naar de zolder loopt? Dan is een Multiroom wifi systeem een oplossing. Hiermee creëer je één groot wifi netwerk met dekking in je hele huis. Je plaatst een basisstation bij je router en zet satellieten op andere plekken in je huis. De verschillende stations weten van elkaar waar in huis ze zijn en communiceren draadloos met elkaar. Zo heb je ook op zolder hetzelfde wifi netwerk als in de huiskamer en slaapkamer.

Bekijk alle Multiroom wifi systemen
Bekijk alle uitbreidingen voor routers
Divider advies

Wil jij op zolder online shoppen, je favoriete muziek streamen via draadloos internet of online gamen? Of kijk je onder de dakpannen liever kattenfilmpjes en tutorials op YouTube? Kies de powerline adapter of het access point dat bij jouw zolder past.


Bekijk alle powerline adapters met wifi
Bekijk alle access points

Eerder bekeken door jou